Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: IQ Images
Weg met stress

Lekker rustig:
5 draadloze vakanties!

Daisy Heyer

D

De zomervakantie komt eraan, dus we mogen weer op vakantie. Heerlijk ontstressen met een boek op het strand, zonder aan werk of nieuws te hoeven denken. Maar is dat wel zo makkelijk? Met je mobiele telefoon en honderden wifi hotspots binnen handbereik? Niet bepaald... Dus daarom zocht VROUW vijf wifivrije vakanties voor je uit.

Op het internet (hoe ironisch) is het een grote hit: de digitale detoxvakanties. Steeds meer websites bieden vakanties aan waar je weer met een bordspel rond de tafel zit en waar de wifi het niet doet, of zelfs niet geleverd wordt.

Niet alleen in het buitenland (o.a. digitaldetox.org en digitaldetoxholidays.com), maar ook in Nederland worden er al arrangementen aangeboden bij verschillende spa's. Nadeel? De reizen zijn gek genoeg ontzettend duur en dus minder geschikt voor een gezin met een modaal inkomen. Daarom zocht VROUW vijf plekken uit, waar je ook zo goed als wifivrij vakantie kunt vieren. 

Cuba

Weliswaar niet de allergoedkoopste reis, wel een plek waar (nu nog) sporadisch wifi te vinden is en waar je dus wel aan de digital detox moet. Pasgeleden klaagde 'celebrity-echtpaar' Kanye West en Kim Kardashian nog steen en been, omdat de twee een bezoek brachten aan het eiland en nergens hun Snapchat bij konden houden. En als deze rijke sterren al geen wifi kunnen vinden, wordt het voor ons ‘normale’ mensen al helemaal een opgave.

De Veluwe

Op de Veluwe is volgens White spots-ontwikkelaar Richard Vijgen zo ongeveer de enige offline-plek in Nederland te vinden. Dus zoek je iets dicht bij huis, boek dan een vakantie naar deze regio. Want daar bevindt zich een klein stukje van 100 meter…

Schotland

Het is hier prachtig, het is hier groen en bovenal: het is hier hartstikke vaak internetloos! 25% van het Schotse oppervlak heeft weinig tot geen telefonisch bereik. Ook wifi kun je daar dus wel schudden. Dus wie gaat voor een mooie vakantieplek waar je ellenlange wandelingen en echte (!) gesprekken kunt beleven: boek een ticket naar en huisje in Schotland!

Frankrijk

Het is er modern, en toch kun je als je iets naar het zuiden rijdt nog op veel plekken terecht voor een wifivrije vakantie. Denk bijvoorbeeld aan een wifivrije camping! Heerlijk kamperen, zwemmen en genieten van de natuur. Waarschijnlijk heb je niet eens telefonisch bereik!

Belgische Ardennen

Een site die een digital detox aanbiedt voor een redelijk bedrag is Unique Travelling. Zo was er begin mei een driedaagse trip (voor €250,-) speciaal voor ouder en kind. De Digital Detox Tour is zonder digitale apparatuur, en de reisbegeleider zorgt ervoor dat je weer kunt 'overleven' zonder internet. 

En ach, je kunt natuurlijk ook op stap zonder laptop en met slechts een gedateerde Nokia 3310. Zodat je wel bereikbaar bent in noodgevallen, maar verder totaal internetloos vakantie viert. Enjoy your digital detox!

Zou jij het fijn vinden om eens even heerlijk zonder wifi en internet te ontspannen op vakantie? Of levert het jou alleen maar stress op? Vertel het ons! 

En, wat vind jij? Laat je horen!