Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zomer

Strandlijf:
Op m’n zwaarst woog ik 107 kilo

Journalist

Lizette van Loenen

B

Bert en Annoesjka zijn bijna een jaar samen en hebben allebei twee kinderen uit een vorige relatie. Ze werpen een kritische, maar liefdevolle blik op elkaars lichaam in badkleding en vertellen openhartig wat hen opvalt. 

Annoesjka: “Sinds ik me kan herinneren, heb ik ruzie met de weegschaal en de spiegel. Een bikini trek ik normaal écht niet aan, omdat ik het gewoonweg niet durf. Een badpak vind ik prima, die bedekt mijn buik. Ik ben mijn hele leven zwaar geweest en in mijn hoofd ben ik dat nog steeds een beetje. 

Deze fotoshoot is onderdeel van de weg naar zelfacceptatie en -liefde. Ik coach anderen die vaak niet tevreden zijn met hun lijf, maar ik moet niet vergeten mezelf te blijven coachen. Daarnaast wil ik voor mijn klanten een voorbeeld zijn door uit mijn comfortzone te stappen.” 

Bert: “Daarom dacht ik meteen aan ons toen ik de oproep voor deze rubriek voorbij zag komen. Precies vanwege wat Annoesjka zegt. Al stond ik zelf niet meteen te popelen. Je gaat toch voor heel Nederland uit de kleren.

Annoesjka: “Op m’n zwaarst woog ik ruim 107 kilo. Eind 2001 ben ik meer dan 40 kilo afgevallen. Als ik bloot voor de spiegel sta, wordt mijn aandacht vooral naar de twee vetrollen bij mijn buik getrokken. Ook mijn bovenbenen vind ik iets te groot. Met de rest van mijn lijf ben ik wel gelukkig. Met kleding aan ben ik het meest tevreden met mezelf. Dan geef ik mijn lijf een 8 of soms zelfs een 9 in plaats van een 6.”

Bert: “Sinds ik Annoesjka ken, ben ik 10 kilo afgevallen. Ik was niet ontevreden over mijn lijf, maar ik wist wel dat ik iets te zwaar was. Door haar baan als voeding- en lifestyle coach weet ze veel over gezond leven en die kennis heeft ze ook met mij gedeeld. Zo pak ik vaker de trap, ga ik lopend naar de supermarkt en eet ik meer groenten.”

Annoesjka: “Ik heb hem niet gedwongen, hoor. Want dat werkt niet.”

Bert: “Ik deed het ook niet om mijn uiterlijk te veranderen. Ik wil veel liever gezond en fit zijn. Me lekker voelen.”

Hobbeldebobbel 

Bert: “Annoesjka verdient die 8. Ze heeft een prachtige uitstraling. Haar gezicht vind ik prachtig, ze kijkt altijd vrolijk. Haar lippen en ogen vind ik erg mooi. Ze vindt zichzelf te dik, maar ik zie dat niet zo.”

Annoesjka: “Kijk, mijn buik!”

Bert: “Die stoort mij dus helemaal niet. En ze heeft gespierde benen. Dat vind ik ook aantrekkelijk.”

Annoesjka: “Ik vind de complimentjes van Bert superlief, maar dat van de spieren verrast me heel erg.”

Bert: “Nou, ik voel ze toch echt als ik je benen vastpak.”

Annoesjka: “Mijn onderbenen zijn misschien wel sterk, maar ik zie vooral de hobbeldebobbel bij mijn bovenbenen. Dat maakt me onzeker. Waar ik wel trots op ben, zijn mijn sprekende ogen. Ik doe er vaak eyeliner op, waardoor ze nog mooier uitkomen.”

Niet ontevreden

Annoesjka: “Ik vind het mooi dat Bert een vrij slank lichaam heeft. En hij heeft een lekkere kont. Als hij een mooie, strakke spijkerbroek draagt, sta ik graag achter hem. Zijn ogen vind ik ook prachtig. Als je goed kijkt, zitten er heel veel verschillende kleuren in.”

Bert: “Slank? Ik vind mezelf niet slank. Mijn BMI is nog te hoog. Het is niet dat ik een sixpack heb of zo. Op mijn borst en buik zit nog iets te veel vet. Ik vind het lief van Annoesjka dat ze mijn lijf een 8 geeft, maar zelf vind ik dat te hoog.

Ik ben niet ontevreden hoor, maar mijn huid vind ik minder mooi. Er zitten veel witte pigmentvlekjes op. Dat van die kont hoor ik al sinds ik tiener ben, dus ik neem maar aan dat het daarmee wel goed zit, haha!”

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat deze zomer iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

Ben jij trots op jouw (of zijn) zomerlijf? Laat het ons weten. 

Gerelateerde onderwerpen