Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Cultura Images RF
Zomer

Eeuwige festivalliefde:
‘Ladderzat liet ik die tattoo zetten’

I

In dit seizoen willen de temperaturen nog weleens oplopen... Lezers vertellen anoniem over hun zomerzotheid.

In de zomer is er niets leukers dan een festival. Vond ik altijd. Muziek, een gezellige sfeer en veel bier. 

Dezelfde mensen

Destijds waren er nog niet zoveel als tegenwoordig, maar ik liep met mijn maten toch een groot aantal festivals af. De geijkte zoals Pinkpop en Lowlands, maar ook wat kleinere evenementen. Meestal sliepen we op de camping of in een B&B; ik heb ook weleens in de auto gepit.

Op die festivals kwam ik vaak dezelfde mensen tegen. Zoals Pippi. Zo heette ze niet echt, maar die bijnaam was geen wonder: zij had knalrood haar dat ze soms in staartjes droeg. Mij noemde ze Joe. Ik droeg vaak zwarte kleding en ze doelde op Joe Black, een filmpersonage.

Wilde nachten

We zwierven met Pippi en haar vriendenclub over het terrein en ze dronken enthousiast met ons mee. Zij belandde in mijn tent en we beleefden wilde nachten. Na die zomer zeiden we simpelweg tegen elkaar: ‟Tot volgend jaar.” 

Maar Pippi had indruk gemaakt. In de herfst en winter dacht ik regelmatig aan haar. In de lente begon het te kriebelen. Niet alleen omdat het feestseizoen weer zou losbarsten, maar ook omdat ik hoopte Pippi weer te zien.

Een SMS

In mei kreeg ik een sms: ‘Ik heb er weer zin in! Evie xx’. Geen idee wie dat was, ik ontmoette zoveel mensen en ik had andere dingen aan mijn hoofd, dus ik reageerde er niet op.

Op de eerste paar festivals was Pippi nergens te bekennen. Haar vrienden deden vaag: volgens hen was het maar de vraag of ze nog zou komen. Ik was teleurgesteld, maar al snel werd ik door een andere leuke dame versierd. We spraken af dat we de volgende keer weer samen tijd zouden doorbrengen.

Oeps...

Uitgerekend toen kwam Pippi opdagen. Zij was verontwaardigd dat ik een ander had opgeduikeld: “Ik heb je nog gesms’t dat ik er zin in had!” Dus Pippi was Evie. Wist ik veel. Hoe was ze aan mijn nummer gekomen? Als ze me ‘Joe’ had genoemd, had ik het zeker begrepen.

Die avond werd ik verschrikkelijk dronken. Ik werd wakker met een zwaar hoofd en een mond alsof ik een dooie rat had gegeten. Maar dat was niet het ergste: op mijn bovenarm prijkte een tatoeage van Pippi Langkous.

Pippi

In mijn stomdronken toestand had ik bij de plaatselijke tatoeëerder blijkbaar nog ‘Pippi, Pippi’ kunnen roepen. Mijn gabbers vonden het hilarisch en hadden me niet tegengehouden. Het seizoen was voor mij verpest. De tattoo laten weghalen was een veel te dure grap.

Ik ga nog weleens naar een festival, maar niet meer zo fanatiek zoals vroeger. Pippi zie ik nooit meer. Nou ja, behalve op mijn arm.

Ook bevangen geraakt door de hitte? Mail je zomerzotheid naar zomer@telegraaf.nl

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat de komende vijf weken iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

Gerelateerde onderwerpen