Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Eran Oppenheimer
Zomer

'Wij hebben een vakantie
in het buitenland echt niet nodig!'

Marijke Lemmers

N

Niet iedereen telt de dagen tot de koffers kunnen worden gepakt. Sommigen vieren liever thuis vakantie. Alles bij de hand, je eigen bed, geen filestress... da’s pas ontspannen! Linda Kindereit (49) en Niels Appelman (43) uit Zwaag hebben een samengesteld gezin met zes kinderen. In de zomer maken ze van hun tuin gewoon een camping.

Linda: "Sinds zes jaar zijn Niels en ik een stel en daar horen automatisch ook onze kinderen bij. Ik heb drie zoons van 9, 11 en 12 jaar en Niels twee dochters en een zoon van respectievelijk 12, 5 en 11 jaar. Ze gaan gelukkig superleuk met elkaar om, maar het is voor hen niet altijd makkelijk om zich te voegen naar alle schema’s van ouders en stiefouders.” 

Niels: "Linda is van ons de grote organisator. Zij zorgt dat alle kinderen naar hun clubjes en hobby’s kunnen of aan schoolactiviteiten kunnen meedoen. Dat is voor haar een fulltime baan. Ik werk in de bouw, maar help mee waar ik kan. En in het weekend doen we het samen.”

Linda: "Omdat het tijdens het schooljaar altijd best hectisch en veel geregel is, zijn we blij als de vakantie aanbreekt. Dan zijn de kinderen zes weken vrij, waarvan ze drie weken bij de andere ouder zijn. Die gaan al met hen op vakantie en daarom kiezen wij ervoor om heerlijk thuis te blijven.”

Niels: "Het pleit ons vrij. Wij zijn geen reizigers en houden er niet van om lang in een auto te zitten. En het is thuis zo heerlijk rustig in de vakantietijd. Ons dorp Zwaag is in de zomer echt uitgestorven. Maar we doen elke dag van alles met de kinderen. We gaan altijd vroeg op pad. Bijvoorbeeld elke ochtend zwemmen in het buitenbad of in het IJsselmeer. En als het daar door het mooie weer te druk is, maken we in onze tuin een waterfeestje met ons grote zinken bad en een opblaasbad.”

Linda: "We laten de kinderen voordat de vakantie begint, aan de hand van een vakantieplanner, kiezen wat ze willen doen. Daar mogen ze allemaal ideeën op schrijven en dan gaan we kijken wat haalbaar is. Ze verzinnen vaak simpele, grappige dingen als: avondzwemmen of om 4 uur ’s morgens naar het strand of bij elkaar op de kamer logeren of in een tent slapen in de tuin.”

Tekst loopt door onder de foto

Eran Oppenheimer

Niels: "En dagje één op één op stap met de eigen vader of moeder, is ook populair. Of hutten bouwen in het huttendorp, dat is zo leuk. Wij helpen dan zelf ook mee. Wij zijn heel erg op de kinderen gericht. Dat zit gewoon in ons en dat zie je ook in ons huis terug, met allerlei aparte chill- en speelplekken.”

Linda: "En als wij behoefte hebben aan ontspanning en een beetje me-time, gaan we even een rondje lopen met de hond of lekker onder de zonnebank.” 

Niels: "Als het geen vakantie is, hebben we eens in de twee weken een weekend voor onszelf. Dan gaan we naar de bioscoop, een hapje eten of naar het strand. Dat zijn onze momenten om even te resetten. Daar hebben wij echt geen vakantie in het buitenland voor nodig.”

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat deze zomer iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

Jij op VROUW.nl

Wil jij iets delen met de redactie? 

Stuur dan een berichtje