Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zon, zee, wind... Zo komen jouw lokken de zomer door
Foto: Hollandse Hoogte
Zomer

Zon, zee, wind...
Zo komen jouw lokken de zomer door

Kim Querfurth

O

Ons haar heeft best wat te lijden in de zomer. Gelukkig zijn er genoeg producten die het beschermen, herstellen en in bedwang houden.

 

Zowel krullend als steil haar heeft baat bij een regelmatige behandeling met arganolie. Daardoor krijgt het haar geen kans om te gaan pluizen en blijft het ook mooi glad en gezond. Bovendien is het tegen uitdrogen beschermd als je de olie over het haar sprenkelt voordat je de zon in gaat.

Afdakje

Het is verstandig om in de zon een petje of een hoed te dragen. Voor mannen met iets minder haar of een kaal hoofd geldt: smeer het hoofd in met minimaal spf 30! Mannen (en vrouwen) met haarverlies kunnen speciale shampoo of een serum gebruiken die de haargroei stimuleert. In de zomer groeit het sowieso harder vanwege de vitamine D die er bij het zonnen wordt aangemaakt.

Gekleurd haar heeft extra te lijden onder de hitte van de zon. Eens per week een haarmasker is geen overbodige luxe om het haar extra te voeden. Tip: breng het haarmasker aan en wrijf het goed in de lokken. Doe er vervolgens een handdoek omheen en ga zo slapen, het is goed om het een nacht in te laten trekken. Spoel het masker de volgende ochtend uit, was het zoals gebruikelijk en gebruik een conditioner. Resultaat: zijdezacht haar!

Kleuren

Plan een afspraak voor een kleursessie bij de kapper niet vlak voor de vakantie in. Het haar is na het kleuren nogal poreus en moet zich al herstellen van de verfbeurt; direct in de zon kan dan funest zijn. Probeer er minimaal 10 dagen tussen te laten zitten. Een leave-in conditioner is wel zo handig, deze spoel je niet uit en beschermt dus de hele dag in de zon en op het water.

Een handige nieuwe vondst voor op vakantie is het shampooblokje voor mannen die wel van een beetje gemak houden. Het lijkt op een stuk zeep, schuimt perfect en weegt nauwelijks iets in de koffer. Ook niet vergeten om mee te nemen: anti-haarklit of een haarlotion om het haar na een dagje op de boot te kunnen ontwarren.

Tips voor op vakantie

  • Neem je vertrouwde haarverzorgingsproducten in mini-verpakking mee.
  • Besprenkel het haar met een haarolie voordat je in de zon gaat.
  • Neem eens de tijd om het haar extra te verzorgen met een maskertje of serum. Vlecht eventueel het haar in en laat het een dag zitten, dus ook op het strand.
  • Haaruitval? Gebruik een haargroeiserum. In de zomer groeit het haar sowieso al een stuk sneller.
  • Gebruik een droogshampoo om het haar tussendoor op te frissen of na een dagje strand weer in het gareel te krijgen. Onmisbaar!

Dit stuk lees je in ZOMER, het magazine dat de komende weken op zaterdag bij De Telegraaf zit.

Jij op VROUW.nl

Wil jij iets delen met de redactie? 

Stuur dan een berichtje

Gerelateerde onderwerpen