Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foodtruckstel: ‘Wij maken soms dagen van 18 uur’
Foto: Eran Oppenheimer
Zomer

Foodtruckstel:
‘Wij maken soms dagen van 18 uur’

M

Met hun foodtruck Food your life staan Kim van Waversveld (36) en Laurens van der Veer (36) de hele zomer op festivals. 

Kim: “Het liefst zou ik enkel veganistisch eten serveren, maar die doelgroep is helaas nog te klein. We moeten op festivals toch met andere foodtrucks concurreren.

Daarom serveren we ook kip. Wanneer mensen hebben gedronken, krijgen ze sneller trek in een vette hap, vaak helemaal niet gezond. Aan ons de uitdaging om gezonde en bewuste fastfood te serveren.   

Foodtruck te koop

Als we worden geboekt, zorgen we dat we er altijd met z’n tweetjes staan. Mensen vragen daar echt om. Het gaat niet alleen om het eten, maar ook om de presentatie; ze willen contact met de makers. 
Als orthomoleculair therapeut ben ik al langere tijd bezig met voedsel. Mijn nichtje wees me op een dag op een Facebookbericht waarin een foodtruck te koop werd aangeboden. Ik was helemaal niet bezig met zoiets; onze zoon Voss was heel jong en we hadden onze handen vol aan zijn opvoeding. Toch duurde het niet lang voordat we besloten het te doen. Vrijdag kregen we het bericht, maandag kochten we de wagen.” 

Verse groenten 

Laurens: “Kim is verder helemaal niet impulsief, hoor. Vorig jaar kochten we een nieuwe truck omdat ons concept al meteen zo goed liep. Kim denkt over de producten na en dan gaan we proeven. We werken met verse groente en kruiden en willen verschillende smaken creëren. Kim vindt plantaardig eten heel belangrijk, maar ik lust ook een stukje kip, mits ik weet waar het vandaan komt.”

Kim: “Laurens staat vaak buiten de kar, ik meestal binnen. We hoeven aan elkaar eigenlijk niets te vragen, ieder heeft zijn of haar eigen taken. Dat we heel goed op elkaar zijn ingespeeld, merkten we laatst toen we een paar mensen in dienst hadden genomen. Dit is ons derde seizoen in de foodtruck en we weten wat we van elkaar kunnen verwachten.”

Festivals

Laurens: “Van mei tot september zijn we permanent heel druk. We staan op verschillende foodtruck- en muziekfestivals, maar worden ook ingehuurd bij bruiloften en bedrijfsevenementen. Soms zijn we wel 18 uur per dag aan het werk.” 

Kim: “Toch krijgen we vaak wel wat van het festival mee. Je spreekt de mensen, hoort de muziek, proeft de sfeer en wanneer het even rustig is, maken we een rondje. Ik hou van doorwerken en kan Laurens nog weleens zeggen dat hij er een tandje bij mag zetten. We zullen nooit kunnen opboksen tegen de grote hamburger- en friettenten, maar de vraag naar een lekkere én gezonde hap wordt steeds groter.” 

Tekst: Eva van Lenteren

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat deze zomer iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

JIJ OP VROUW.NL

Wil jij iets delen met de redactie? 

Stuur dan een berichtje