maagd
Ascendanten

maagd

Personen met ascendant Maagd zijn enigszins verlegen en terughoudend. Vaak denken zij niet interessant of vermakelijk genoeg voor anderen te zijn en alleen bij een enkeling in de smaak te vallen. Maar dit is waarschijnlijk toch een misvatting en geboren uit het feit dat ze perfectionistisch en even veeleisend voor anderen als voor zichzelf zijn. Na de Steenbok is dit de meest serieuze ascendant. Vandaar dat zij zich pleziertjes onthouden en niet vol overgave genieten van het leven. Sommigen gaan daarin zo ver dat zij daar hun roeping van maken.

Hun manier van leven is afstandelijk, sober en geïsoleerd. Ze zijn extreem zorgvuldig, streven naar volmaaktheid en werken hard. Nooit zullen zij zich helemaal laten gaan en omdat ze zich geen enkele misstap permitteren, blijven ze op het rechte pad. Uit angst zich over te geven aan passie en hartstocht zijn zij gereserveerd, discreet, gedisciplineerd en bezitten een groot gevoel voor stiptheid. Met deze levenswijze lopen zij weinig kans de controle over zichzelf te verliezen. Regels, normen en waarden zullen zij te allen tijde respecteren en hun principes worden nooit overboord gegooid. Door hun punctualiteit en serieusheid hebben zij soms een vooruitziende blik.

Bij dit alles vraagt men zich af of zij wel normaal kunnen functioneren. Maar omdat zij veel nadenken en zich niet laten leiden door emotie of passie, hebben zij alles onder controle. En dat is voor hen het allerbelangrijkste. Maar er zijn ook tegenovergestelde 'gekke' Maagden. Die leggen zich geen enkele beperking op, gaan hun eigen gang en laten alles over zich heenkomen. Personen met ascendant Maagd kunnen ook beide aspecten in zich hebben: de ene dag overdreven deugdzaam, de andere dag onstuimig. Zij zijn pragmatisch en moeten altijd een doel voor ogen hebben. Er moet altijd een goede reden aanwezig zijn voordat zij iets ondernemen. Vooral wanneer zij anderen van dienst kunnen zijn om zich zo nuttig te voelen, werken ze hard, praktisch en zorgvuldig.

Bereken jouw ascendant

Geboortedatum
Geboortetijd
Sorry, de datum is niet geldig.