Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Corbis/HH
Foto: Corbis/Hollandse Hoogte
Magazines

Praat mee
Zou jij alleen willen bevallen?

Redactie VROUW

D

De meeste vrouwen bevallen in een ziekenhuis, omringt door artsen. Veiliger voor je baby, want als er iets gebeurt, is er altijd versterking in de buurt. Toch willen sommige vrouwen thuis bevallen, helemaal alleen of alleen met hun partner. Zou jij het doen?

Agna Overbeek (33) deed in VROUW Magazine 40 haar verhaal. Zij koos er bewust voor om thuis te bevallen. Samen met haar man Peter zette ze haar zoontje Tijmen op de wereld. "Peter stond volledig achter de beslissing om alleen te bevallen. Dat we het samen wilden doen, hebben we niet tegen de verloskundigenpraktijk gezegd. Ik voelde me kwetsbaar en had geen zin in een gevecht: wist dat ze het er niet mee eens zouden zijn."

Bijzondere ervaring

"Uiteindelijk heb ik de verloskundige helemaal niet gemist. Een bevalling is zo oer, en ook zo intiem. Peter en ik waren echt een team. Het was zo bijzonder om dit zonder derden te kunnen beleven. Het heeft ons als man en vrouw echt dichterbij elkaar gebracht", vertelt Anga in VROUW magazine.

Wat vinden jullie hiervan? Zijn jullie thuis of in het ziekenhuis bevallen? En zouden jullie het iets vinden: helemaal alleen bevallen? Praat mee!