Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Partners van VROUW

6 tips voor een relaxte vakantie
Zo word je volledig zen

E

Eindelijk vakantie! Blijf je lekker thuis of ga je toch op pad gaat met een volgeladen caravan? Hoe dan ook, echt relaxen blijft lastig. Indien je thuis blijft, blijf je in de waan van de dag en blijven de huishoudelijke taken doorgaan. Op de camping ren je eigenlijk continu achter iedereen aan zodat zij in ieder geval maar een leuke vakantie hebben. En jij dan? Sta even stil bij onderstaande tips en pak tijdens jouw vakantie –waar dan ook- echt even een moment voor jezelf.

Puzzel je zen

Zorg dat je tijdens je vakantie even geen telefoon aan je hand geplakt hebt. Alle ongewenste prikkels van buitenaf verdwijnen zodra je een puzzelboek pakt. Ontspanning gegarandeerd. Bovendien is puzzelen een budget-vriendelijk alternatief voor dure detox- en zenvakanties. En eigenlijk zou je ook na je vakantie met dit zenmoment door moeten gaan, gewoon tussendoor. Kijk voor meer inspiratie op www.puzzelen.nl.

Zwem een paar keer per week

Een goed begin van de dag. Focus op je ademhaling en trek 20 baantjes. Wil je er meer? Ook goed, zo lang het maar een relaxte oefening wordt, zonder druk of haast. En heb je weleens gehoord van Wellness Zwemmen?

Boek een massage voor jezelf

Vaste afspraken kunnen stressverhogend werken, maar je kunt er ook naar uitkijken. Zeker als het iets leuk is! Boek dus bij je masseur om de hoek of zoek van tevoren uit waar je de fijnste massage kunt krijgen op je vakantieadres. Verplicht relaxen!

Mediteer

Net als veel slapen en gezond eten is mediteren goed voor je. Wie nog denkt dat alleen geitenwollensokkentypes dit doen, doet de oefening en zichzelf echt te kort. Voor iedereen werkt mediteren weer anders; het kan stress wegnemen en zelfs chronische pijn. Neem de proef op de som en probeer tot 100 te tellen, zonder je af te laten leiden door allerlei gedachtestromen. Best moeilijk hè.

Trek de natuur in

Volgens een studie van de Universiteit Wageningen voelen mensen zich gelukkiger in een groene omgeving dan in een ‘stenen omgeving’. Vooral de kust, heidegebieden en natuurlijke graslanden kennen deze zogeheten ‘gelukstoeslag’. De natuur kan bovendien bijdragen aan herstel van stress.

Doe mee aan een lokale yoga cursus

Dat hoeft niet meteen bij een sportclub of met een vast abonnement bij een type dat veel van je vraagt. Er zijn genoeg toegankelijke yoga guru’s die het leuk vinden om voor een select gezelschap een les te geven. Kijk eens op deze website voor leuke lesjes op het strand. Of zoek een yogameester op locatie!