Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Partners van VROUW

Het verhaal achter de krachtige tuin
van Dr. Hauschka

H

Het geheim van de natuurlijke cosmeticalijn van Dr. Hauschka? Daarvoor moeten we zijn in het Duitse Eckwälden, waar in de planten- en kruidentuin meer dan 150 heilzame planten groeien en bloeien!

Eckwälden is een kneuterig, charmant dorpje in de buurt van Stuttgart, waar zich sinds de jaren vijftig het hoofdkantoor, het lab én de medicinale kruidentuin van Dr. Hauschka bevindt.

Ritme van de natuur

Het dorp wordt vooral bevolkt door medewerkers, omdat dokter Rudolf Hauschka (1891 - 1969) hier ooit een moerassige weide kocht voor het aanleggen van een medische kruidentuin met meer dan 150 heilzame planten.

Op advies van antroposofie-grondlegger Rudolf Steiner (1861 - 1925) besloot hij het ritme van de natuur te volgen en zijn ingrediënten te oogsten wanneer de planten de hoogste concentratie werkzame stoffen bevatten. En wel bij zonsopgang, precies wanneer de bloemen naar de zon draaien.

Natuurlijke cosmeticalijn

Anno 2018 werken er acht tuinders, die de planten van haver tot gort kennen. Een Zweedse vrouw die voor haar man geneesmiddelen bestelde, bleek zelfgemaakte natuurcosmetica te verkopen.

Dr. Hauschka vroeg deze Elisabeth Sigmund (1914 - 2013) bij het opzetten van een natuurlijke cosmeticalijn. Tot op de dag van vandaag spelen haar ideeën een grote rol binnen de filosofie van Dr. Hauschka.

Geen nachtcrème

Ze vond bijvoorbeeld dat je je gezicht ’s nachts niet moet bedekken met een volle nachtcrème, omdat de huid zich tijdens de slaap juist openstelt en herstelt. De huid moet kunnen ademen en afvalstoffen kwijt kunnen. Daarom heeft het merk geen nachtcrème in het assortiment, maar een luchtig en vetvrij nachtserum.

Ook zijn er geen scrubs en peelings. De huid vernieuwt zichzelf in 28 dagen, precies het aantal dagen dat de maan om de aarde draait. Op hetzelfde moment dat de maan zich opbouwt naar een volle maan, bouwt de huid zich ook op. Waarom zou je dat natuurlijke proces willen verstoren?

De roos

In veel Dr. Hauschka-producten wordt gebruik gemaakt van de roos. Die bevat van nature veel vitamine A en antioxidant vitamine E, die huidveroudering tegengaat en daarnaast een antibacteriële werking heeft. 

De essentiële oliën uit de blaadjes van maar liefst 35 roossoorten worden gebruikt voor de Rose Day Cream, die de huid verstevigt en hydrateert. En zo hebben alle hoofdingrediënten een heilzame werking én specifieke geur.

Rijpere huid

Breng de Regeneratie Dagcrème Egaliserend met kweepeerzaadjes, extracten van rode klaver, bryophyllum en akkerpaardenstaart aan en je waant je even in die bijzondere tuin van Dr. Hauschka.

De Regeneratie Dagcrème Egaliserend is geschikt voor iedereen met een rijpere huid (40+) en ondersteunt de huid om elastisch te blijven en het vochtgehalte te stimuleren.

Dankzij groene en rode minerale pigmenten worden (pigment)vlekjes in de huid gecamoufleerd en zorgen goudkleurige pigmenten voor een mooi glansje. 56,95 euro via de Bijenkorf, beautysalon of www.drhauschka.nl.