Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Partners van VROUW

Oraal is heel normaal
Maar je partner moet wel weten wat ‘ie doet

O

Orale seks is een vak apart. Dat komt grotendeels omdat maar weinig mannen en vrouwen goed kunnen aanvoelen wat de ander prettig vindt. En praten over de wensen is vaak al helemaal taboe. Jammer natuurlijk, want als het eenmaal goed wordt gedaan is het een heel fijne, intieme manier om elkaar te vinden in bed. De bekende seksuoloog Goedele Liekens vatte het al eens samen: “Vrouwen moeten meer opkomen voor seksuele genot. Vraag wat je nodig hebt.”

Een toy om je daarbij te helpen en misschien zelfs orale seks te vervangen, kan een zogenaamde oplegvibrator zijn. Een oplegvibrator? Ja, een speeltje dat je dus niet inbrengt, maar op je clitoris legt. De oplegvibrator is ideaal om de clitoris mee te verkennen. Verder is het een strak vormgegeven siliconen speeltje wat er niet als een seksspeeltje uitziet, maar je wel verder helpt in de slaapkamer. En met de 10 verschillende standen kun je zelf bepalen wat prettig is. Heb je dat voor jezelf bepaald? Deel die kennis dan ook eens met je partner, of gebruik ‘m samen, wie weet kan hij/zij er nog wat van leren!

Het oordeel

Hoog tijd om ‘m eens uit te testen. Emmy, Sophia en Diana waren de gelukkigen en delen hun lofzang. Want naast een wat klein lettertype in de gebruiksaanwijzing is er weinig op de toy aan te merken.

Emmy (27, relatie) kreeg de zwarte variant van de oplegvibrator toegestuurd en was eigenlijk al meteen verkocht door het design. “Dat zwarte combineert heel mooi met het licht koperen randje. Je zou ‘m bijna op je nachtkastje laten liggen als accessoire. Verder is ‘ie gemaakt van een heel zacht materiaal en ligt ‘ie lekker in de hand. Ik had meteen zin om ‘m uit te proberen. Hij moest eerst even opgeladen worden, maar omdat het design zo strak is kon ik niet vinden hoe dat dan moest. Dat heb ik online opgezocht. Toen kwam ik er ook achter dat ‘ie waterbestendig is, vandaar dat het oplaadpunt zo goed verstopt zit. Daarna heb ik ‘m met mijn vriend uitgetest; we gebruiken vaker een seksspeeltje samen. Het is eigenlijk een klein vibratortje met tien verschillende trilstanden. Uiteraard hebben we ze meteen allemaal geprobeerd, dat was al een hele belevenis, haha! Inmiddels heb ik ‘m al een paar keer gebruikt en ben ik groot fan. Deze toy is zoveel uitgebreider dan wat ik al had. Niet dat ik heel veel ervaring heb met andere soorten, maar dit item is wel heel prettig voor tijdens het voorspel. Het voegt echt iets toe.”

Sophia is 39, is getrouwd en heeft twee kinderen. “Mijn kinderen vroegen of ik een nieuwe muis had voor mijn computer. Ik heb maar ‘ja’ gezegd.” Sophia en haar man hadden al best wat ervaring met seksspeeltjes. “We hebben tussen de 10 en 15 verschillende speeltjes; die kiezen we samen uit. We hadden nog niet iets wat op de oplegvibrator leek. Het eerste wat mij opviel was de kleur: donkerpaars. Toevallig mijn favoriet. Na wat Google-werk om te leren hoe ‘ie werkte heb ik ‘m meteen in de lader gedaan. Een toy zonder batterijen vind ik toch wel ideaal. Mijn man was ook nieuwsgierig dus we hebben ‘m samen gebruikt. En hoewel het dus vooral een item lijkt ten behoeve van het genot van de vrouw, vonden ‘m allebei heel prettig. De vele standjes zorgen voor genoeg afwisseling. Deze toy is zeker een goede aanvulling!

Diana is 65 en single. Na een aantal langere vaste relaties dacht ze helemaal klaar te zijn met mannen en seks. Dat kwam door traumatische ervaringen, waar ze twee jaar geleden door middel van EMDR-therapie overheen is gekomen. “Ik was 24 jaar bewust alleen geweest en durfde twee jaar geleden het toch aan om eens op een datingsite te kijken. Daar ontmoette ik een leuke man met wie ik een puur platonische verhouding kreeg. Dat was heel prettig, maar ik wist dat het ook goed was om de volgende stap te zetten en ging in therapie. Sindsdien gaat het stukken beter. Met mij en mijn seksleven. Met die man heb ik weer de mogelijkheden van mijn seksualiteit onderzocht en durfde ik zelfs dit seksspeeltje te testen. De dag dat ik het speeltje kreeg, heb ik ‘m meteen ’s avonds mee naar bed genomen. Normaal heb ik soms moeite om een orgasme te krijgen, maar nu totaal niet. Het is een heel fijn speeltje en een verrijking van mijn seksleven.”

Ook benieuwd naar wat een sextoy voor jou kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op EasyToys. Zij hebben een uitgebreid aanbod aan producten en werken samen met onafhankelijke toytesters, een seksuoloog en willen jou voorzien van goed advies en de sextoy die bij jou past. Wist je dat hun klantenservice tot ‘s avonds laat open is?