Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Landal Greenparks
Foto: Credit: Landal Greenparks
Partners van VROUW

Ontdek wat groen voor jou kan doen
Begin hier met je groene voornemens

D

De lijstjes met goede voornemens komen er weer aan, maar probeer daar nog maar eens origineel in te zijn. Een trend die al een tijdje ons leven binnen sijpelt is het maken van duurzame keuzes. Heb jij een idee hoe je groener door het leven kan gaan? Doe hier je inspiratie op voor jouw groene voornemens.

1. Ga in eigen land op vakantie

Probeer je CO2-uitstoot zo veel mogelijk te reduceren door in eigen land op vakantie te gaan. Wedden dat je nog lang niet elke uithoek van Nederland hebt ontdekt? Neem nu Zuid-Limburg. Op slechts een paar uur rijden vind je een heel ander landschap; alsof je in het buitenland bent. Maak bijvoorbeeld een wandeling in de buurt van Vaals waar je de unieke hellingbossen vindt. Ontdek onderweg kasteel Vaalsbroek, de grafheuvels van het Vijlenerbos of spot bijzondere dieren als dassen. Meer inspiratie voor leuke routes en gebieden vind je op de site van Landal GreenParks waar ecolooog Ruben Smit je meeneemt in de bijzondere natuur van Nederland.

2. Ga vaker de natuur in

Uit onderzoek is gebleken dat we gelukkig worden van de natuur. Ga dus vooral een paar uur de tuin in om flink te snoeien en te wieden, en sleep je gezin mee voor een fikse wandeling in het bos. Genoeg voordelen van de natuur. Zo kun je merken dat je actiever wordt, dat de buitenlucht een positief effect heeft op je gezondheid en dat je een verhoogd contact met je omgeving ervaart. Om er echt even uit te zijn kun je eens een weekendje weg plannen in een heel andere omgeving. Deze vakantieparken bevinden zich op prachtige locaties in de natuur.

3. Plan ‘groene’ activiteiten met het hele gezin

Leuke activiteiten verzinnen die ook nog eens verantwoord zijn voor zowel je omgeving als je kinderen blijft lastig. Heb je weleens gehoord van blotevoetenpaden? Op uitgezette paden in de natuur kun je via je voeten allerlei prikkels ervaren. Waar je dan zoal op loopt? Denk aan houtsnippers, stenen, mos, gras, modder en water. Je vindt dit soort paden door het hele land