Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Partners van VROUW

De meest onvindbare plek van het vrouwelijk lichaam
Vind je zo

B

Bestaat ‘ie nu wel of niet? Dat was lang de vraag, maar het antwoord is toch echt bevestigend. Maar wat is het dan precies? G-spot impliceert dat het een bepaalde plek is, of zelfs een knop. Zo simpel ligt het alleen niet.

In 1950 omschreef gynaecoloog Ernst Grafenberg de plek voor het eerst. De afgelopen jaren hebben wetenschappers veel geleerd en zijn ze het grotendeels eens geworden over wat de plek nu precies is. De G-spot is eigenlijk de achterkant van de clitoris, die aan de binnenkant van de vagina zit. Je kunt ‘m voelen als je een vinger in de vagina brengt, met de handpalm naar de buik gericht. Door zelf met je vinger de ‘kom hier’-beweging te maken stimuleer je de clitoris eigenlijk van binnenuit. Je kunt de G-plek ook stimuleren met een (G-spot)-vibrator of penis.

De G-spot vibrator

Omdat het vaak best lastig is om de G-spot te lokaliseren zijn er bepaalde items op de markt om je te helpen. Zo is er de G-spot vibrator die claimt een zogenaamd ‘dieper’ orgasme te geven. Het item is wat krommer dan een gewone inbrengvibrator en komt zo beter bij de plek. Maar werkt dit nu echt? Deze VROUW-lezeressen delen hun ervaring.

Lena (29) heeft al 10 jaar een relatie, woont samen met haar vriend en gebruikt zo af en toe een seksspeeltje. “Ik heb er wel ervaring mee ja, maar heb er maar een en die heb ik al heel lang niet meer gebruikt. De vibrator die ik al heb heeft ook een G-spot stimulator en over het algemeen vind ik stimulatie van de G-spot niet speciaal. Ik was dus wel benieuwd naar dit item. De eerste keer heb ik ‘m samen met mijn vriend getest. Hij vond het ook leuk en het item werkte stimulerend, maar hij werkte toch voornamelijk voor mij. Daarna heb ik ‘m dus nog een paar keer alleen geprobeerd. En op zich waren dat allemaal goede ervaringen. Ik zou ‘m dus zeker aanraden. Hij is ook mooi om te zien, en je kunt ‘m opladen via een stopcontact dus dat is heel handig.”

Anne (33) woont samen met haar vriend en twee zoons van 2 en 5 en was verrast door de power die uit een subtiele toy als de G-spot stimulator heeft. “Ik ben al jaren fan van de wand, en voor wie deze toy kent, weet dat dat een behoorlijk groot ding is. Daarmee vergeleken ziet deze G-spot stimulator er een stuk vriendelijker uit. Toch heeft ‘ie ook genoeg power en werkt het item daarnaast prima voor clitorisstimulatie. De G-spot blijft een interessante plek. Ik kan ‘m zelf soms moeilijk vinden en neig te diep naar binnen te gaan. Toen ik het met deze sekstoy probeerde kreeg ik al vrij snel op een bepaalde plek het gevoel van: ‘oh, ik moet plassen.’ En dat schijnt het goede gevoel te zijn, haha! Ik ben daar overigens niet op klaargekomen, maar het was wel prettig.”

Tips van de seksuoloog

Seksuologe Talitha kan ons meer vertellen over de functie van de G-spot en hoe het komt dat sommige vrouwen ‘m wel weten te vinden en andere niet.

Talitha: “Er is eigenlijk nog altijd wat onduidelijkheid over het bestaan van de G-spot. De meeste wetenschappers zijn erover eens dat de G-spot aan de buikzijde van de vagina op enkele centimeters diepte te voelen is. Het is heeft een geribbelde structuur en is ongeveer zo groot als een walnoot. Veel vrouwen hebben deze spot nog niet gevonden. Dat komt omdat hij voor vrouwen zelf niet of zeer moeilijk te voelen in met de vingers.

Stimulatie van de G-spot wordt gelinkt aan ‘het gevoel te moeten plassen’. Veel dames vinden dat eigenlijk niet zo fijn, waardoor deze soort stimulatie niet wordt doorgezet (niet wetende dat hiermee de G-spot naar alle waarschijnlijkheid wordt gestimuleerd). Dit gevoel van plassen ontstaat doordat de G-spot bij stimulatie gaat zwellen, en daardoor tegen de blaas aandrukt. Er wordt dan een seintje naar de hersenen gegeven. Het brein ‘denkt’ dat je dan moet plassen, vandaar dat gevoel.

In principe kan de G-spot gevonden worden met hulp van een partner of een seksspeeltje. Een G-spot vibrator is zo ontworpen, dat de bolvormige top gericht tegen de G-spot kan worden gedrukt. Als je zelf op onderzoek uit wil gaan, kan je het beste een G-spot vibrator met wat glijmiddel op waterbasis inbrengen tot enkele centimeters diepte. Druk de top vervolgens wat naar de buikzijde toe. Het kan zijn dat je wat moet zoeken naar het juiste plekje, totdat je het gevoel krijgt te moeten plassen. Probeer dit gevoel los te laten, want voldoende stimulatie van de G-spot kan leiden tot een diepvoelend, intens orgasme. Dit orgasme voelt vaak wat anders aan dan een ‘clitoraal orgasme’. Het duurt langer voordat een G-spot orgasme is opgebouwd. Ook lijkt hij dieper te voelen dan het typische ‘scherpe’ en ‘snel opbouwende’ clitorale orgasme.”

Ook benieuwd naar wat een seksspeeltje voor jou kan betekenen? EasyToys heeft fijne inspiratie en mooie aanbiedingen met Valentijnsdag in het vooruitzicht.