Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Quality Wellnessresorts
Foto: Quality Wellnessresorts
Partners van VROUW

Volledig tot rust komen,
doe je in de sauna

T

Tijd nemen voor jezelf én voor elkaar is zo belangrijk. Het zorgt voor een betere concentratie, het versterkt je relaties, je wordt productiever en kunt problemen makkelijker oplossen. Dat gevoel van opladen krijg je bij Quality Wellnessresorts. Hier kom je voor aandacht, rust en gastvrijheid.

Ontspannen en onthaasten

Goed voor jezelf zorgen gaat verder dan voldoende bewegen, gezond eten en goed slapen: sociaal contact met je naasten en tijd voor jezelf om te ontspannen en te resetten, vormen de ingrediënten van een gelukkig bestaan.

Deze filosofie vormt de basis van het familiebedrijf Quality Wellnessresorts, dat dit jaar 12,5 jaar bestaat. Het bestaat uit maar liefst vier resorts: Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg, het gloednieuwe Thermen Berendonck dat in mei haar deuren opent en het onlangs overgenomen Fontana Resort Bad Nieuweschans. 

Een flinke uitbreiding dus, wat past in de missie van het bedrijf om heel Nederland te laten onthaasten in een van deze resorts. Wie eenmaal een bezoek aan een van de resorts heeft gebracht, weet dat je na zo’n dagje verwennerij net een beetje anders vertrekt dan dat je kwam: uitgerust, bijgetankt, meer in balans en met rust in je hoofd. 

Zoutwaterbad 

Elk resort heeft z’n eigen unieke kenmerken. Zo is Thermen Bussloo gelegen in een prachtig natuurgebied op de Veluwe aan het meer van Bussloo, vlak bij Apeldoorn. Een van de hoogtepunten is het nieuwe Zoutwaterbad, geïnspireerd op een grot, de Ik-Kil cenote in Yucatan, Mexico.

Hier kun je heerlijk in drijven, terwijl je geniet van de rustgevende onderwatermuziek. In de avonduren heb je zelfs een magisch uitzicht op de sterrenhemel. 

Na een heerlijke dag in de wellness kun je ’s avonds in Hotel Thermen Bussloo blijven overnachten. Afgelopen januari werd dit hotel uitgeroepen tot Beste Hotel van Nederland in 2018.

Niet voor niets: het hotel biedt 64 royale kamers en 8 luxe suites in oriëntaalse sferen en is voorzien van alle gemakken en met een prachtig uitzicht op de natuur. Via een speciale ‘belevenistunnel’ zijn de wellness- en beautyfaciliteiten bereikbaar. 

Sauna Theater 

Gaat je voorkeur uit naar midden in de natuur ontspannen op een goed bereikbare locatie, ga dan een keer naar Thermen Soesterberg. Op de groene grens van de Utrechtse Heuvelrug draait hier alles om ervaren en beleven met al je zintuigen.

Relaxen, nieuwe energie opdoen en terugkeren naar de basis door middel van heerlijke baden, (hamam)behandelingen en saunarituelen: dat is wat hier centraal staat. 

Hoogtepunt (én een primeur in Europa) is het Sauna Theater, waar 180 gasten tegelijkertijd de ultieme wellness-show kunnen beleven. Opgieters van over de hele wereld nemen je mee in een hartverwarmende ervaring met licht- en geluidsshows die verhalen tot leven brengen en de zintuigen op elk niveau prikkelen.

Het theater is een technologisch hoogstandje met een led-scherm van 4,5 meter breed en een geluidssysteem waardoor je wordt meegezogen naar nieuwe werelden en dimensies. Elke opgieting is een show met een verhaal dat verrast en verwondert. 

Gloednieuw 

Nog héél even en je kunt ook genieten in een prachtig, gloednieuw resort: Thermen Berendonck, het meest innovatieve en duurzame wellnesscomplex van Nederland – misschien zelfs wel van Europa.

In mei openen de deuren van het resort. Alles ademt hier de luxe van een oosters paleis: een mix van oriëntaals geluk, betoverende wellness en het goede leven. Verwacht een meditatiesauna met uitzicht op de waterplas van De Berendonck en een zoutwaterbad geïnspireerd op de Adalaj Stepwell in India.

De oosterse sfeer wordt tot in de kleinste details doorgevoerd: authentieke tempeldeuren, een Indiaas theehuis, een scrub-badhuis en een corridor die is nagebootst van de Taj Mahal. Verder zijn er nog zestien andere sauna’s, drie stoombaden en een beautycentrum met een enorm scala aan behandelingen en massages. 

Eigen Bron 

Tot slot behoort sinds kort ook Fontana Resort Bad Nieuweschans tot de resorts van Quality Wellnessresorts. Dit kuuroord in Groningen staat bekend om haar thermale water dat afkomstig is uit een eigen bron.

Het resort leent zich bij uitstek om te komen kuren en om meerdere dagen en nachten te blijven, zodat je volledig tot rust komt en even helemaal weg bent van het dagelijkse ritme. 

Bekijk alle jubileumacties op www.qualitywellnessresorts.nl/jubileum