Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Tips van Kim Feenstra: Zó maak je de perfecte foto
Foto: Huawei
Partners van VROUW

Tips van Kim Feenstra: Zo maak je
de mooiste foto's

F

Foto’s maken tijdens een evenement? Laat die grote camera lekker thuis en maak de mooiste beelden met je smartphone. Fotograaf en model Kim Feenstra heeft zelf een HUAWEI P30 Pro en geeft tips!

 

Gebruik jij je telefoon veel voor foto’s? “Regelmatig. Voor mijn werk gebruik ik een camera, maar die neemt veel ruimte in, dus wanneer ik op reis ben of simpelweg een weekend naar familie ga, maak ik alle foto’s met mijn telefoon. Op mijn Instagram plaats ik zowel foto’s van mijn telefoon als van mijn professionele camera, en soms hebben mensen niet door dat een superfoto gewoon met m’n mobiel is genomen.”

Is het een goede vervanging voor een fotocamera? “In de studio gebruik ik een professionele camera, maar in het dagelijks leven is zo’n fototoestel zwaar en ongemakkelijk. Een spiegelreflexcamera moet je helemaal handmatig instellen, terwijl de P30 Pro een assistant heeft die onder de meest lastige fotografie-omstandigheden de beste instellingen kiest. Omdat het zowel een smartphone is als een goede camera, is het handiger en makkelijker: je kunt de foto’s direct bewerken en online zetten.”

Wat voor soort foto’s maak jij met je telefoon? “Heel veelzijdig. Natuur, feestjes, mensen, noem maar op. Over het algemeen kun je zeggen dat de foto’s die ik maak met mijn telefoon, minder in scène zijn gezet. Het zijn eerder snapshots van momenten die ik niet wil vergeten of die ik wil delen. Vaak beslis ik binnen een seconde of iets een foto waard is, en daarvoor is een smartphone perfect.”

Maak je veel selfies? “Kim K, move over for Kim F.”

Heb je tips om een goede selfie te maken? “Voor zowel selfies als gewone foto’s is licht het allerbelangrijkst. Hier kan je eindeloos mee spelen. Lichtinval kan ervoor zorgen dat een gewone foto sensueel wordt, of juist spannend. Let bij selfies op dat het licht je beste features benadrukt. Tegenlicht kan heel goed werken bij een selfie, het geeft glamour, maar je camera moet dan wel goed genoeg zijn. Mijn HUAWEI P30 Pro is hier echt een ster in, die kan zelfs beter met tegenlicht omgaan dan veel van mijn professionele camera’s.”

Waar moet je op letten als je foto's maakt tijdens een evenement? “Dan is het druk en er is veel beweging, dus bedenk van tevoren wat je zou willen vastleggen. Bij events maak ik vooral foto’s van de mensen met wie ik ben en van mijzelf. Gezellige foto’s. Dat werkt het beste in de drukte. Als je foto’s wil maken van grote groepen, zoek dan de hoogte op. Van onder lijkt alles op camera veel breder en wijder. De zoomfunctie van je telefoon moet je ook niet onderschatten, zeker als je van veraf een foto wil maken van het podium. En probeer eens een andere foto te maken dan zo’n geposeerde foto van al je vrienden. Juist als mensen het niet doorhebben, maak je de mooiste shots. Bijvoorbeeld als iemand danst of schaterlacht. Of zelfs als mensen in discussie met elkaar zijn. Dan zie je echte emotie!”

ORANGE IS THE NEW BLACK!

HUAWEI P30 Pro is er in vier kleuren, waarvan er eentje een typisch Hollands tintje heeft: oranje (Amber Sunrise). De P30 Pro is het nieuwste paradepaardje van HUAWEI, dat het toestel naar eigen zeggen van de
beste smartphonecamera ter wereld heeft voorzien!

  • Revolutionaire Leica Quad camera
  • Alles nog dichterbij halen met 10x hybride zoom
  • Indrukwekkende portretfunctie
  • Low light video om ook zonder goed daglicht te kunnen filmen
  • Ultra brede hoeklens voor landschapsfotografie

Kijk voor meer informatie op de site of Instagram van Huawei!